Grote maten

Wij streven naar een uitgebreide collectie modepatronen voor grote maten. De grote maten-patronen zijn gerubriceerd in de categorie en gaan meestal tot de Europese maat 58 (dit is de USA maat 32W). Het merk KwikSew heeft grote maten patronen t/m 62. De nieuwe Butterick patronen van Connie Crawford gaan t/m maat 70!

Maar...de merken McCall's, Neue Mode en Jalie hebben veel van de reguliere patronen ook in de grote(re) maten. Jalie gaat bijna standaard tot maat 58.

Voor heren en kinderen is er helaas minder keuze. Sommige reguliere kinderpatronen worden ook in een PLUS maat uitgebracht. Dit is de grote matenversie van het model.

Wij adviseren u om niet alleen af te gaan op de maten die vermeld staan bij het patroon, maar ook de maattabel te raadplegen (elke merk heeft een eigen tabel).

Elk patroon heeft meerdere maten in de envelop, zodat u evt. verschillende maten kunt combineren.

Belangrijk: bij de grote maten patronen van het merk McCall's staan soms op de patroonenvelop onder de USA-maten nog andere maten vermeld. Dit zijn niet de corresponderende Europese maten! Het zijn de inch-omvangsmaten die veel kleiner zijn dan de Europese maten. De maten die in de winkel en in de maattabel staan vermeld zijn de juiste.

Terug naar blog